Private virksomheder

Organisationsudvikling og ledercoaching

Jeg ringede til Anna-Mette efter flere år med masser af omstruktureringer på vores arbejdsplads. Hun forstod straks, hvad vi havde brug for og iværksatte et udviklingsforløb for mig og mit personale. Undervejs fik j ledercoaching, som støttede mig i, hvad jeg skulle holde fokus på. Det var et rigtig lærerigt forløb og jeg bruger stadigvæk redskaberne. Hun kan anbefales til alle, der vil arbejde med sig selv.

 

Ledercoaching

Dear network…….. watch out, it will catch you, if you don’t listen to your body. Published on August 24, 2017

Thomas Bech Sandholdt, Sales & Business Development Director at TS TECH A/S

Fredag den 16 juni blev jeg sygemeldt med svær stress, efter et 2 dages ophold på SVS til observation for hjerneblødning. (Det var det heldigvis ikke)

Nu er der gået snart 2,5 måned, og jeg er så småt blevet symptomfri, og vil i løbet at få uger begynde at tage mindre opgaver hjemmefra, så som kundekontakt, indkøbsaftaler samt planer for forretningsudvikling, men i et tempo som min hjerne og krop kan følge med til. Få timer ad gangen, 1-2 dage i ugen max. det er tydeligt at mærke når man bliver presset, så kommer symptomerne med det samme, og man ved at man skal ligge tingen væk igen.

Jeg har været så heldig at have en bestyrelse som har bakket utroligt meget op omkring mig, og min familie i den sidste tid, og der er på ingen måde et pres på mig for at komme hurtigt tilbage, da dette tit ses at være ”vores fejl” at vi selv mener at vi er klar, men så igen falder retur i stressens vold.

Jeg kan også takke min stresscoach Anna-Mette fra Inspires, hun har været en stor hjælp og kan stærkt anbefales MEN gør det inden du vælter.

 

Stresshåndtering, undervisning, stress- og personlighedstests samt organisationsudvikling ved Vestas

Når arbejdet til en masse, der flyder ind over privatlivets fred, er det på tide at sige stop, Gitte nåede ikke at sige fra, før diagnosen stod printet på psykologens journal: stress og sygemelding i halvanden måned, det blev en øjenåbner for kollegaerne.

 

Vi mennesker kalder os for jordens mest intelligente væsen. Alligevel skal vi så meget ondt igennem for at forstå, at noget er ravruskende galt. Of den var virkelig helt galt i Product Data Management i Varde, hvor folk på et tidspunkt arbejdede rigtig mange timer. Intet under at casehandler Gitte, gik ned med stress, men kollegaerne Torben og manager Dorthe kun kunne se intetanende til.

 

Bryder sammen over tomhed

Det helede starter lige før sommerferien 2008. Gitte føler sig syg. Hun har ondt i ryggen, er svimmel og frygter på et tidspunkt, at hun har en svulst i hjernen. Men lægen finder ikke noget og vil udskrive sovepiller, fordi Gitte ikke kan sove om natten. Gitte føler sig som en hypokonder, men kan jo mærke, at der er noget galt. Torsdag ramler hendes verden sammen.

 

- Gitte: Jeg møder på arbejde som sædvanlig og tænder min computer. Men det hele er bare tomt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal og går i baglås. Går ud og får noget luft og prøver igen, men det nytter ikke. Jeg bryder grædende sammen før en kollega sender mig hjem.

 

- Manager, Dorthe: Da jeg fik beskeden i min ferie, ringede jeg til Gitte for at sige: Du har lavet et godt stykke arbejde, så nu holder du fri indtil du om en uge har ferie.

 

- Casehandler, Torben: På det tidspunkt var vi ikke obs på, at det var stress.

- Dorthe, Da jeg så Gitte igen efter hendes ferie, kunne jeg se, den var helt gal. Hun var panisk for at blive fyret.

- Gitte: Jeg skjulte det for de andre, for jeg var virkelig bange for at blive fyret. Jeg burde jo kunne klare det, men tænkte at jeg ikke var god nok. Jeg følte mig som et stort nederlag.

 

Stressen rammer alle

Herefter går Dorthe og Gitte sammen ned til Towers´People & Culture afdeling for at få en afklaring. Det ender med en sygemelding fra psykolog Anna-Mette Thomsen i halvanden måned og herefter tilbage på nedsat tid.

 

- Torben: Det var genialt, at Dorthe lod en professionel psykolog om at sygemelde Gitte. Så var det ude af vores hænder, for vi vidste ko ikke, hvordan vi skulle forholde os.

 

- Dorthe: Da vi fik Gittes diagnose, blev alle i afdelingen fanget af stress-panik. Løsningen blev, at jeg fik psykolog Anna-Mette Thomsen ud for at fortælle alle i afdelingen, hvad stress var for noget. Samtidig fik alle taget en stresstest og en personlighedstest efterfulgt af en times snak.

 

- Torben: Det var en aha-oplevelse, der fik os til at falde til ro igen. Vi fandt ud af, at man faktisk kan blive invalid af stress, og det gælder om at tage faresignaler alvorligt.

 

 

Den dårlige stemning

På det tidspunkt er afdelingen ved at falde fra hinanden. Alle har for travlt, folk taler dårligt til hinanden., der bliver snakket i krogene og alle er lidt sortseere. Tidligere scorede afdelingen ellers gode karakterer i tilfredshedsundersøgelsen. Det gik faktisk så godt, at man troede træerne voksede ind i himmelen, og man kunne klare det hele. Men alt for mange arbejdsopgaver slider på folk, kvaliteten af arbejdet daler og den dårlige stemning breder sig som en steppebrand.

 

- Gitte: Jeg havde nok for meget arbejde. Jeg sad i hvert fald også derhjemme og arbejdede kl. 22:30.

 

- Torben: Vi lavede lidt om i hjørnerne, og så vil vi også presset ekstra opgaver ind. Jeg husker med gru tilbage på den periode, for her arbejde jeg også alt for mange timer om dagen.

 

- Dorthe: Jeg havde også en tendens til at tage mig af det arbejde, der andre ikke kunne nå. Der var opbakning hjemmefra nu situationen var, som den var, men min mand undrede sig dog noget over, at jeg sad med detailopgaver i stedet for at være chef. Og det var da frustrerende, for jeg følte ikke jeg slog til som leder.

 

Mutter skrap

Afdelingsfrustrationer, surmuleri og negativ snak i krogene bliver for meget for manageren. Hun må tage affære.

 

- Dorthe: Jeg tror aldrig, de har set mig så vred. Jeg sagde lige ud, at jeg ikke ville have, at folk bagtalte hinanden, og det skulle stoppe nu!

 

- Torben: Det var mutter skrap men helt på sin plads. Vi var nødt til at blive rusket op og tage os sammen, for det var blevet en børnestue med meget langt mellem vitserne. Det dummeste vi gjorde, var ikke at informere og tage dialogen med Dorthe.

 

Svesken på disken

Opsangen og psykologens besøg er vendepunktet. Folk får øjnene op for at tale rent ud af posen og sige fra, hvis arbejdet bliver for meget.

 

- Torben: ”svesken” skal op på disken. Tidligere sagde vi: ”bare læg det på skrivebordet, så kigger jeg på det”. I dag er der ingen løftede øjenbryn, hvis man siger fra. Vi har lært at tale ærligt til hinanden og lytte til kroppen, for den lyver aldrig. Og har nogen lavet rav i den, så går vi direkte til den, der har leveret problemet.

 

- Gitte: Det dummeste er at skjule sandheden, som jeg gjorde. Du har ansvaret for din egen situation, og det gælder om at kommunikere med dine kollegaer.

 

- Dorthe: I dag er vi anderledes åbne over for problemer og gør noget ved dem, så snart de opstår. Samtidig har vi ikke lagt skjult på, at afdelingen havde problemer udadtil. Det har betydet, at de andre afdelinger har været forstående og virkelig gode til at hjælpe og selv tage sig af mange af opgaverne. som chef skal du sige til, hvis du vurderer, at der er brug for ekstra hænder. det har i hvert fald virket i vores tilfælde.

 

Gitte, Torben og Dorthe.