Artikler

Her finder du en række relevante artikler og uddrag som kan indeholde nyttig viden og information.

 

Klik på overskriften, for at hente artiklen i pdf-format.


PDF icon

Skab julestemning og undgå julestress


- mine 5 gode råd til at skabe julestemning og undgå julestress

PDF icon

Direktør taler ud om stress


En af mine kunder er blevet interviewet til fagbladet for psykologer - Magasinet P. Thomas fortæller sin personlige beretning.

PDF icon

Stressbehandling der øger fremtidig resiliens


Jeg har arbejdet med stressbehandling i 12 år, jeg har på denne baggrund udviklet en tilgang, der virker i praksis. Tilgangen kan anvendes i behandlingen og efterfølgende til at skabe resiliens i den organisatoriske kontekst. Min fasemodel er i første del af faserne er rettet imod den fysiologiske regulering og i anden del den ansattes håndteringsstrategier, hvorefter sidste del er rettet imod den organisatoriske kontekst.

PDF icon

Er du leder eller redder?


Som leder undrer du dig måske over, hvorfor dine medarbejdere reagerer, som de gør, i stedet for at gøre som I havde aftalt? Svaret findes måske i din egen ledelsesstil. Ledere, der vil gøre alt for deres medarbejdere, kan ende med at blive mere redder end leder. Er du en af dem? Med enkle redskaber kan du justere din egen rolle og dermed påvirke medarbejdernes reaktioner i den ønskede retning.

PDF icon

Er du en sensitiv leder


Artiklen er fra 2014. 15-20 procent af alle mennesker er sensitive, og rigtig mange ender i en lederstilling, fordi man som sensitivt menneske er rigtig god til at mærke stemninger i grupper og ”tune” sig ind på den enkelte medarbejders behov.

PDF icon

Er du blevet en dørmåtte


Dette er en artikel fra 2013 publiceret af JV.dk. Den omhandler, hvordan man er kommet i en uønsket rolle, og hvordan du tager de første skridt ud af den rolle.

PDF icon

Find smilet frem hos kollegaen DR


Dette er en artikel fra DR også omkring, hvordan du takler kollegaen der hænger med hovedet! Du kan begynde med et smil og en god kop kaffe.

PDF icon

Sådan får du smilet tilbage hos kollegaen - Fagbladet 3F


Artiklen er publiceret i Fagbladet 3F 2012. Den er ligeså gældende i dag. Det er koldt og mørkt, og der er alt muligt galt - synes din kollega. Men du kan hjælpe med at få hverdagen til at blive god igen. Få her fem gode råd til at muntre din kollega op.

PDF icon

Effekten af en interventionsform i praksis


Artiklen er fra 2012 og udgivet i Erhvervspsykologisk tidsskrift. Artiklen omhandler effekten af coaching på paramenter som arbejdsglæde, samarbejde og oplevelsen af stress. Der var en effekt af forskellige former for coaching, hvor teamcoaching og individuel coaching havde forskellige resultater.

PDF icon

Hvordan du skaber arbejdsglæde med positiv psykologi


Artiklen er fra 2009. Bølgen i positiv psykologi startede for cirka ti år siden, da Seligman udfordrede det psykologiske felt til forandring fra et fokus på, hvad der er galt og dysfunktionelt med mennesker til, hvad der er rigtigt og godt hos dem.

PDF icon

Har vi en strategi til at optimere læringen og coachingprocessen


Artiklen er fra 2007 og udgivet i Erhvervspsykologisk tidsskrift. Artiklen har et kritisk blik på, hvordan man kan måle præstationer ud fra coachingen og herigennem optimere coachingprocessen.