Udtalelser

"Da jeg startede hos Anna-Mette, var jeg utrolig angst, og det var selv over for de mindste ting: hvis eks. en dør smækkede bag mig, for jeg sammen. Hvis en bil lå bagved mig på motorvejen, blev jeg nervøs. Jeg oplevede det, der populært kaldes uvirkelighedsfølelse, hvor jeg kiggede ned på mine fødder, og de føltes som om de var 3 meter væk. Når jeg drejede hovedet, var det lige, som om det hele gik i slowmotion. Jeg kunne ikke rigtig se, hvordan det nu skulle gå i fremtiden, og jeg var meget bekymret. Jeg var trist, træt og udmattet og havde svært ved at overskue den almindelige hverdag. Jeg spiste og sov mindre og var meget rastløs. Det var en træls hverdag, fordi jeg ikke kunne deltage aktivt i familien.

 

Jeg føler mig meget mere glad og stabil. Min hverdag er begyndt at fungere igen. Jeg smiler, når jeg kommer på arbejde, og jeg er igen glad for at se mine kollegaer og andre mennesker. Jeg har meget mere overskud til at tale med andre nu. Min selvtillid er blevet utrolig styrket i og med, at jeg igen er blevet stabil på arbejde. Mine kollegaer kan også se og mærke på mig, at jeg er på toppen. Og så har jeg fået samlet familien igen, så vi kan have nogle gode oplevelser sammen, og hvor jeg kan deltage 100 procent."

 

Tonni, 23 år.

 

 

"Da jeg henvendte mig til Anna-Mette havde min hverdag igennem en længere periode været præget af en næsten invaliderende træthed, tristhed og håbløshed forårsaget af stress, depression og mindre angst oplevelser. Jeg orkede ikke, at tage mig af hverken familie, parforhold eller job. Også mit sociale liv var gået i stå.


Gennem samtalerne hos Anna-Mette fik jeg en forståelse for og en erkendelse af, hvorfor mine problemer var opstået. Da dette var klarlagt, fik jeg nogle redskaber til, hvordan jeg kunne arbejde med problemerne i det daglige. Allerede efter en måned havde jeg fået min optimisme tilbage, dels fordi jeg kunne mærke, at mit ”hjemmearbejde” virkede og dels fordi jeg kunne evaluere under samtalerne med Anna-Mette. Dette har igen bragt mig videre, så jeg nu er bevidst om, hvordan jeg tackler de situationer, der tidligere bragte mig i en både depressiv og stresset tilstand."

 

Lena, 47 år.