Artikler

Her finder du en række relevante artikler og uddrag som kan indeholde nyttig viden og information.

 

Klik på overskriften, for at hente artiklen i pdf-format.


PDF icon

Er du en sensitiv leder


Artiklen er fra 2014. 15-20 procent af alle mennesker er sensitive, og rigtig mange ender i en lederstilling, fordi man som sensitivt menneske er rigtig god til at mærke stemninger i grupper og ”tune” sig ind på den enkelte medarbejders behov.

PDF icon

Effekten af en interventionsform i praksis


Artiklen er fra 2012 og udgivet i Erhvervspsykologisk tidsskrift. Artiklen omhandler effekten af coaching på paramenter som arbejdsglæde, samarbejde og oplevelsen af stress. Der var en effekt af forskellige former for coaching, hvor teamcoaching og individuel coaching havde forskellige resultater.

PDF icon

Har vi en strategi til at optimere læringen og coachingprocessen


Artiklen er fra 2007 og udgivet i Erhvervspsykologisk tidsskrift. Artiklen har et kritisk blik på, hvordan man kan måle præstationer ud fra coachingen og herigennem optimere coachingprocessen.

PDF icon

Hvordan du skaber arbejdsglæde med positiv psykologi


Artiklen er fra 2009. Bølgen i positiv psykologi startede for cirka ti år siden, da Seligman udfordrede det psykologiske felt til forandring fra et fokus på, hvad der er galt og dysfunktionelt med mennesker til, hvad der er rigtigt og godt hos dem.

PDF icon

Er du leder eller redder?


Som leder undrer du dig måske over, hvorfor dine medarbejdere reagerer, som de gør, i stedet for at gøre som I havde aftalt? Svaret findes måske i din egen ledelsesstil. Ledere, der vil gøre alt for deres medarbejdere, kan ende med at blive mere redder end leder. Er du en af dem? Med enkle redskaber kan du justere din egen rolle og dermed påvirke medarbejdernes reaktioner i den ønskede retning.

PDF icon

Fasemodel for stressbehandling


I fase 1 og 2 arbejdes der primært med den ansatte, i fase 2 og 3 vil der være en inddragelse af den organisatoriske kontekst via den ansatte. Organisationen har i høj grad indflydelse på, hvilke håndteringsstrategier den ansatte har behov for at forbedre i fase 2. Idet behandlingen må fokusere på de stressrelaterede faktorer i arbejdet, som der presser den ansatte mest. Fase 3 omhandler den ansatte i den organisatoriske kontekst, her er der fokus på interaktionen mellem den ansatte og organisationen samt reguleringen af den organisatoriske kontekst. De 3 faser bliver således en kobling mellem en fysiologisk, psykologisk og handlingsorienteret tilgang, hvor både den ansatte og den organisatoriske konktest har et centralt fokus, der interagerer med hinanden.